Grundfos og Provas i nyt innovationssamarbejde

Pumpegiganten Grundfos og forsyningsvirksomheden Provas fra Haderslev vil sammen udvikle fremtidens intelligente spildevandsnetværk, der kan minimere miljøpåvirkning og optimere tids- og energiforbrug.

Forsyningerne står over for store udfordringer i form af klimaforandringer, sikring af vandkvalitet, energioptimering og optimering af det samlede vandkredsløb. Dertil kommer stigende effektiviseringskrav til sektoren.  Det kræver udvikling af teknologiske løsninger, som kan effektivisere og højne kvaliteten i arbejdsgange og reducere omkostninger inden for vandbehandlingsområdet.

Grundfos og Provas har indgået udviklingssamarbejdet efter et fælles pilotprojekt om bedre udnyttelse af Grundfos’ pumpestyringsteknologi. Samarbejdet og projektets resultater var så lovende i forhold til bl.a. energioptimering, at parterne så et potentiale i et tættere innovationssamarbejde:

Grundfos er i gang med udvikle næste generation af digitale løsninger, som fokuserer på at minimere driftudgifter og miljøpåvirkning i spildevandsnetværket. Grundfos ønsker med samarbejdet at kunne levere en fuld løsning til vandforsyningerne, og til at udvikle dette er Provas en perfekt partner for os med den rigtige indstilling, indsigt og værdier, siger Kenth Hvid Nielsen, Vice President, Water Utility, Grundfos.

For Provas handler samarbejdet med Grundfos om at optimere driften af spildevandsnetværket, men også om medarbejderudvikling. – Vi arbejder med et strategisk mål om at være en attraktiv og professionel samarbejdspartner, som bidrager til innovation og udvikling i vandsektoren. Et af vores allermest effektive redskaber til innovation er medarbejderinddragelse, og derfor har involvering af medarbejdere fra både Provas og Grundfos været et vigtigt og gensidigt udviklende element i samarbejdet, siger John H. Mølgaard, direktør i Provas. 

Målsætningen for innovationssamarbejdet er at skabe et fælles fyrtårnsprojekt, som kan blive præsenteret på IWA’s (International Water Association) verdenskongres i København i 2020. Luk