{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Ny affaldsordning

Læs mere
Luk

GenByg Vojens

Åbningstider

GenBygVojens åbner 31. oktober og får flg. åbningstider:

Tirsdag kl. 11-15.
Torsdag kl. 13-17.
Lørdag i lige uger kl. 11-13.

Mere genbrug på genbrugspladsen

Genbrugspladserne i Vojens, Gram og Haderslev bliver flittigt besøgt. Hvert år lægger pladserne i gennemsnit asfalt til 350.000 biler, og i 2019 blev der afleveret i alt 26.154 tons genanvendelige materialer på pladserne.
Det er godt gået! Det gør en forskel for vores klima og vores natur, når vi kan holde materialerne i cirkulation i stedet for at brænde dem af.

Hellere genbrug end genanvendelse

Men det gør også en forskel, hvad der sker med tingene, efter de er afleveret på genbrugspladsen. En meget stor del bliver genanvendt, hvilket betyder, at de bliver neddelt og forarbejdet for at blive til nye produkter. Det kræver både ressourcer og energi. Kan man i stedet genbruge tingene direkte, for eksempel ved at købe noget brugt, er det både en økonomisk og en klimamæssig fordel.

Forsøg med cirkulær økonomi

Cirkulær økonomi er en ny økonomisk model, der handler om at sikre, at affald bliver set som ressourcer – ressourcer, der skal forblive i cirkulation så længe som overhovedet muligt. Det mindsker klimaaftrykket og er med til at spare på vores begrænsede råstoffer.
Som man kan se af figuren, er genbrug langt at foretrække frem for genanvendelse, når det ses ud fra modellen om cirkulær økonomi.
Det vil vi gerne have mere af på vores genbrugspladser! Derfor lancerer vi i starten af november et forsøg på genbrugspladsen i Vojens med genbrug af byggematerialer. Her vil det både blive muligt at aflevere brugte byggematerialer, der er i så god stand at andre kan bruge dem – og at komme og købe brugte byggematerialer til en god pris.

Når vi i løbet af de kommende uger har fået de sidste detaljer på plads, kommer der naturligvis mere om, hvad man kan aflevere og købe, og hvordan det foregår.

GenByg Vojens!

GenByg Vojens er navnet på vores nye forsøg med cirkulær økonomi på genbrugspladsen i Vojens. Det handler nemlig om Genbrug af Byggematerialer – og du kan gøre en rigtig god handel, når vi åbner butikken lørdag 31. oktober.
I butikken sælger vi alle de gode, brugte byggematerialer, vi får ind på vores genbrugspladser, til en rigtig god pris. Det gør vi for at holde materialerne i cirkulation så længe som muligt. Det er nemlig meget bedre for både økonomien og klimaet, når vi kan genbruge direkte frem for at skulle forarbejde dem, for at de kan blive genanvendt.

Du kan allerede aflevere

Har du byggematerialer til overs fra et byggeprojekt, eller kan andre få gavn af det, du ikke længere selv bruger, så vil vi allerede nu meget gerne have det indleveret i det hvide telt på genbrugspladsen i Vojens. Har du langt til Vojens, kan du også kontakte medarbejderne på genbrugspladserne i Gram og Haderslev. Så sørger de for, at det kommer til Vojens.
Du kan for eksempel aflevere:

  • Værktøj og maskiner, der virker
  • Beslag, søm og skruer
  • Fliser og mursten uden mørtel
  • Alle former for godt træ
  • VVS-artikler – vaske, toiletter, rør, slanger mv.
  • El-artikler og udendørs-belysning. Kabler, stikkontakter mv.
  • Havemøbler i træ eller sten
  • Læder fra eksempelvis sofaer
  • Hobby- og fritidsartikler, eksempelvis fiskestænger, bordgrill, snobrødspinde