{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Ingen tømning af beholdere på Aarø mellem den 20. og 31. marts.

Læs mere
Luk

Gør kloakken glad

Kloakken spiller en afgørende rolle i vores hverdag og for folkesundheden. Kloakken tager imod alt det vand, som vi bruger i husholdningen og industrien, og leder det ud til vores renseanlæg, så spildevandet kan blive renset og ledt ud i naturen igen.

Provas har 1.012 km spildevandsledninger i Haderslev Kommune, og de holder os travlt beskæftigede. Nogle ledninger er nedslidte og skal udskiftes, andre kan slet ikke rumme de stigende regnvandsmængder og skal erstattes af større ledninger. Nogle gange opstår der små huller, som skal repareres, så spildevandet ikke siver ud og forurener.

Kloakken er et følsomt væsen

Kloakken er ikke en skraldespand. De mange pumper, der er monteret i kloakken og sørger for, at spildevandet bliver ledt ind på rensningsanlæg, kan blive ødelagt af bleer, vatpinde, bind og lignende som ikke hører hjemme i kloakken. Når pumperne ikke virker, stopper de spildevandsflowet, så kloakken løber over.
Brug derfor kun toilettet til tis, afføring og toiletpapir.
Minimer sæbe- og hårrester i håndvasken i badeværelset, afløbet i badekarret eller gulvafløbet i brusekabinen
Undgå fedt og flydende madrester i køkkenvasken.

Så bliver kloakken glad.

Hvis kloakken stopper til

Hvis uheldet er ude, og kloakken stopper til, kan det enten skyldes en tilstoppelse i det offentlige kloaknet eller grundejerens egen kloakledning. Provas har ansvar for det offentlige kloaknet, mens grundejeren har ansvar for egen kloakledning.

Man kan tjekke, hvor tilstoppelsen er, hvis der er skelbrønd på grunden. Er brønden tom, er det den private kloakledning, der er stoppet. Så er det grundejerens ansvar at få kloakken renset af en slamsuger.
Er skelbrønden stoppet eller er kloakken stoppet og der er ingen skelbrønd på grunden, skal man kontakte Provas på tlf. 73 520 520. Provas betaler for rensningen af kloakken, hvis tilstoppelsen er i det offentlige kloaknet.