{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Øg sikkerheden ved bundfældningstanke og brønde

Hav altid styr på sikkerheden ved din septiktank. Sådan lyder det fra de tre sønderjyske forsyningsselskaber Sønderborg Forsyning, Provas og Arwos. Sammen udsender de nu fire råd om at øge sikkerheden ved private bundfældningstanke.

- Intentionen er naturligvis at forhindre fremtidige ulykker. Bundfældningstankene er ejerens eget ansvar. Vi varetager kun tømningen, men kender derfor en del til forholdene hos vores kunder. Det omsætter vi nu til fire generelle råd, udtaler ansvarlig ved tømningsordningen hos Provas, Pia Gøbel Jensen.

De entreprenører, der tømmer tankene, oplever indimellem ikke-autoriserede løsninger ved de private bundfældningstanke. Men lovgivningen kræver, at ejere af bundfældningstanke ikke selv udskifter dæksler. Det skal gøres af en autoriseret kloakmester. Derfor får ejere fremover en besked fra entreprenøren, hvis sikkerheden ikke er 100 % i orden.

Dette skal sammen med de 4 råd bidrage til at undgå fremtidige ulykker:

- Med rådene i hånden håber vi, at ejerne får fulgt op på sikkerheden ved bundfældningstankene. I den forbindelse anbefaler vi, at tankene bliver udstyret med et letdæksel i fast karm. Det er den sikreste løsning, udtaler Pia Gøbel Jensen.

De fire råd:

1. Tjek løbende, at sikkerheden omkring dæksel og bundfældningstank er i orden.

2. Du bør få udskifte dækslet, hvis der er der tegn på revner, eller det er mørnet. Ligeledes hvis det let kan skubbes eller flyttes.

3. Hvis dækslet skal skiftes, skal du kontakte en aut. kloakmester.

4. Er du det mindste i tvivl om forholdene, bør du kontakte en aut. kloakmester.

Der er 2481 bundfældnings- og samletanke i Haderslev Kommune.

Kontaktinformation
Ansvarlig for tømningsordningen Pia Gøbel Jensen, Provas, tlf. 76 64 86 48
Kommunikationskonsulent Katrine Møller Madsen, Provas, tlf. 29 36 90 66