{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Genbrugspladsen er lukket: Hvad gør man så?

Genbrugspladsen er lukket: Hvad gør man så?

Genbrugspladserne er foreløbigt lukkede frem til 13. april 2020. Hvad gør man med affaldet indtil da?

Genbrugspladserne i Haderslev Kommune er blevet lukket - foreløbigt til og med 13. april. Mange borgere er derfor kørt forgæves for at komme af med bl.a. haveaffald, og det har skabt nogen frustration.

- Vi har fuld forståelse for, at mange lige nu gerne vil på genbrugspladsen med haveaffald og andre materialer. Men pladserne er lukket efter myndighedernes anvisning, og derfor er vi nødt til at bede borgerne om at vente med at aflevere affald og genbrug. Der kommer rigtigt mange mennesker på genbrugspladserne, og selv om de måske ikke er i tæt kontakt med hinanden eller de ansatte, så er risikoen for smittespredning til stede. Den risiko ønsker vi ikke at tage, siger Esge Homilius, direktør i Provas.

Provas har dog etableret en ringeordning for erhvervsdrivende, der kan aflevere affald på genbrugspladserne efter aftale. Her følger Provas opfordringen fra Dansk Byggeri, de nationale retningslinjer og KL’s anbefalinger om at sikre den kritiske infrastruktur, så mindre erhvervsdrivende nemt og effektivt kan aflevere affald nemt og effektiv.  

Hvad så med affaldet?
Mens genbrugspladserne er lukkede, anbefaler Provas, at borgerne undlader at smide haveaffald og genbrugsmaterialer ud. Det er nemlig et ærgerligt ressourcespild, fordi haveaffaldet så ikke bliver komposteret, og materialerne ikke genbrugt eller genanvendt. Her er nogle råd til, hvordan meget kan bruges eller opbevares:

  • Har man skolebørn hjemme, kan de bruge aviser og pap til kreative projekter.
  • Fold papkasser sammen, så de fylder mindre.
  • Saml haveaffaldet sammen i en bunke i haven, og lad det ligge til fornøjelse for smådyr og insekter.

Provas opfordrer altså til, at man ikke dropper sorteringen, men gemmer genbrugsmaterialer, indtil genbrugspladserne åbner igen. Desuden fortsætter tømningen af de grønne genbrugsbeholdere indtil videre uændret, så det er muligt at komme af med sorteret emballage, som man plejer.


Fakta om affald og genbrug
Regeringen meddelte onsdag 11. marts, at alle offentligt ansatte, der ikke varetager kritiske funktioner, skulle sendes hjem fra arbejde hurtigst muligt og indtil videre frem til og med 13. april 2020.

Aflevering af privat affald til genbrug er ikke en såkaldt kritisk funktion, hvorfor genbrugspladserne er lukket ned.

Indsamling af privat dagrenovation og genbrug fortsætter, og beholderne tømmes som sædvanligt. Det er muligt at få afhentet en ekstra sæk med restaffald frem til 13. april. Der henvises til provas.dk for flere oplysninger om den mulighed.

Kontaktinformationer
Direktør Esge Homilius, tlf. 23 62 98 82
Kommunikationskonsulent Katrine Møller Madsen, tlf. 29 36 90 66