{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Ny affaldsordning

Læs mere
Luk

Genbrugspladserne genåbner 31. marts kl. 10

Genbrugspladserne genåbner i Haderslev Kommune
Myndighederne har ændret anbefalinger, så genbrugspladserne kan genåbne tirsdag 31. marts kl. 10. Provas arbejder på højtryk, så genåbningen kommer til at forløbe både sikkert og smidigt for borgere og medarbejdere.

Genbrugspladserne i Haderslev, Vojens og Gram genåbner tirsdag 31. marts kl. 10. Provas, der driver genbrugspladserne, glæder sig over genåbningen:

- Jeg er meget glad for, at vi igen kan tilbyde borgerne at komme af med haveaffald og genbrug. Det har været et massivt ønske hos borgerne. Medarbejdere og ledelse i Provas har arbejdet hårdt og engageret på at finde alternative løsninger til borgerne, hvis ikke genåbningen var blevet muligt med myndighedernes ændrede anbefalinger. Men nu kan vi heldigvis igen byde borgerne velkommen på genbrugspladserne, siger Thies Mathiesen, bestyrelsesformand i Provas.

Særlige regler gælder nu
Der bliver tilladt et begrænset antal besøgende ad gangen for at minimere risikoen for smittespredning, og nogen kødannelse må derfor forventes i hvert fald de første dage efter genåbningen. Provas beder borgerne om at have tålmodighed og sørge for, at deres besøg på pladsen bliver så kort som muligt – gerne ved at følge disse anvisninger:

• Alt undtagen effekter til direkte genbrug kan afleveres. Direkte genbrug er genstande, der har en genbrugsværdi – f.eks. en brugt,  men stadig funktionel sofa eller kommode.

• Sorter hjemmefra, så går det hurtigere. Se oversigtskort over pladserne på https://www.provas.dk/affald/genbrugspladser/

• Kom kun 1 person i bilen, og bliv siddende, indtil det er din tur. Sluk motoren.

• Myndighedernes regler om mindst 2 meters afstand (bredden på en almindelig bil) og forbud mod forsamlinger på over 10 personer gælder også på pladsen.

• Medbring egen skovl og kost – for at undgå smitte har vi fjernet de haveredskaber, der normalt findes på pladsen

• Kundetoiletterne på genbrugspladserne lukkes.

• Ring ikke til Kundeservice. De arbejder hjemme og kan ikke se, hvor lang køen er.

• Vojens Genbrugsplads bliver kun tilgængelig fra Vojens-siden, idet der bliver venstresving forbudt fra Skrydstrup-siden for at undgå trafikal prop-dannelse.

Vi skal hjælpe hinanden
Der bliver åbent i Haderslev og Vojens alle dage kl. 10-18, mens pladsen i Gram holder ekstraordinært åbent tirsdag, torsdag og fredag kl. 10-18 (i denne uge) samt lørdag og søndag kl. 10-15. Portene lukkes kl. 18, så kom i god tid, da Provas desværre ikke tilbyde at afvikle evt. kø efter kl. 18. Fra mandag 6. april forventes almindelig åbningstid i Gram.

- Vi håber, at borgerne har forståelse for, at den åbne genbrugsplads i hvert fald i nogen tid vil have nogle andre vilkår end normalt. Vi har valgt at arbejde med adgangsbegrænsning af hensyn til medarbejderne og de besøgendes sikkerhed og sundhed. Du skal så at sige vente med at køre om bord, til vi vinker og giver dig tilladelse til køre ind på færgen. Og selv om vi er ude i det fri, gælder det stadig, at der skal holdes mindst 2 meters afstand til medarbejdere og andre besøgende på pladsen. For at det her kan lykkes, skal vi altså hjælpe hinanden, siger Esge Homilius, direktør i Provas.

Normalt er der mest pres på genbrugspladserne i forbindelse med åbning kl. 10 og sen eftermiddag kl. 16-17, så det vil være en god ide at forsøge at time besøg uden for de tidsrum. Kan man vente et par dage med at komme på genbrugspladsen, anbefaler Provas at udskyde besøget.  

Hvis erhvervskunder oplever for stor ventetid i forbindelse med genåbningen, kan man kontakte Kundeservice og få en særaftale om aflevering af affald og genbrug.