{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Ny affaldsordning

Læs mere
Luk

Lokal entreprenør skal bygge ny genbrugsplads

Entreprenørvirksomheden Otto Chrestensen fra Gram skal stå for opførelsen af Ressourcecentrum Haderslev på Knavvej i Haderslev. Kontrakten blev underskrevet tirsdag.

Det bliver entreprenørvirksomheden Otto Chrestensen fra Arnum, der skal opføre Provas’ nye genbrugsplads, Ressourcecentrum Haderslev, på Knavvej i Haderslev. Otto Chrestensen vandt licitationen med det billigste af fem bud, der alle lå ret tæt, og med aftalen står det også klart, at pladsen kan bygges indenfor den politisk givne ramme på 60 millioner kroner.

Mere direkte genbrug

Tirsdag mødtes bestyrelsesformand Thies Mathiesen og administrerende direktør Esge Homilius, Provas med rådgivende Ingeniør Frank M. Larsen, FM Larsen og direktør Jesper Chrestensen, Otto Chrestensen ved byggegrunden på Knavvej for at underskrive kontrakten på opførelse af Ressourcecentrum Haderslev, der ifølge planen skal være klar til indvielse i december 2021.

Indretningen af Ressourcecentrum Haderslev skal understøtte udviklingen af cirkulær økonomi. Blandt andet vil pladsen give mulighed for en langt højere grad af direkte genbrug, end genbrugspladserne giver mulighed for i dag. Det er ikke blot en god idé, men også et krav i henhold til den nye affaldsbekendtgørelse, der træder i kraft 1. januar 2021.

En gevinst for borgere og virksomheder

Den nye affaldsbekendtgørelse stiller øgede krav til sorteringen, hvilket får betydning på genbrugspladserne, og fra midten af 2022 også for affalds- og genbrugsindsamlingen hos private husstande.
- Ressourcecentrum Haderslev bliver en gevinst for både borgere og virksomheder i Haderslev Kommune. Alle vil kunne drage nytte af muligheden for direkte genbrug af ressourcer, som i dag ikke bliver udnyttet. Samtidig vil den nye plads bidrage til FN’s verdensmål om bæredygtig energi, bæredygtige byer og lokalsamfund, ansvarligt forbrug og produktion samt klimaindsats, siger bestyrelsesformand Thies Mathiesen, Provas.

Nedslidt efter 30 år

Med indvielsen af Ressourcecentrum Haderslev bliver den nuværende genbrugsplads på Fjordagerbakke i Haderslev nedlagt. Pladsen, der er den mest benyttede genbrugsplads i Haderslev Kommune, er nedslidt efter 30 års brug og mangler samtidig kapacitet til at rumme de mange, daglige besøgende.

For næstformand Allan Emiliussen er det særligt tilfredsstillende, at der nu er indgået en aftale om opførelse af en ny genbrugsplads:
- Det er dejligt at kunne afslutte arbejdet i bestyrelsen med så flot et licitationsresultat på så spændende et projekt som Ressourcecentrum Haderslev, siger Allan Emiliussen, der udtræder af Provas’ bestyrelse d. 30. november, idet Benny Bonde vender tilbage efter sin sygemelding.

Der blev givet håndslag på aftalen om opførelse af Ressourcecentrum Haderslev – med plastikhandsker og behørig afstand. Fra venstre: Bestyrelsesformand Thies Mathiesen, Provas, direktør Jesper Chrestensen, Otto Chrestensen og administrerende direktør Esge Homilius, Provas.
Der blev givet håndslag på aftalen om opførelse af Ressourcecentrum Haderslev – med plastikhandsker og behørig afstand. Fra venstre: Bestyrelsesformand Thies Mathiesen, Provas, direktør Jesper Chrestensen, Otto Chrestensen og administrerende direktør Esge Homilius, Provas.