{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Vejen banet for ny genbrugsplads på Knavvej i Haderslev

Økonomiudvalget har nikket til revideret projektforslag til ny genbrugsplads på Knavvej i Haderslev.
Kommunens genbrugsglade borgere kan godt begynde at glæde sig.

Provas har i denne uge præsenteret Økonomiudvalget for et projektforslag, der lever op til visionen for projektet og samtidig holder den budgetramme, der blev bevilliget sidste år. Det tilpassede projektforslag er udarbejdet af rådgivningsvirksomheden Cowi og Krilov Arkitekter for Provas.

Bedre plads til sortering

Haderslev Kommunes borgere kan ifølge tidsplanen pakke traileren og køre ind på den nye genbrugsplads i 2022. Inden da skal projektet igennem de gængse udbudsfaser med valg af rådgiver og entreprenør, hvorefter udførelsen går i gang i foråret 2021. Der er meget at glæde sig til, lover bestyrelsesformand Thies Mathiasen:

- Vi får en flot genbrugsplads, som bliver endnu mere funktionel for kunder og medarbejdere. Der bliver bedre plads til sortering, og det er godt, for affaldsområdet udvikler sig meget i disse år, og vi kommer både som forsyning og borgere til at skulle sortere mere. På den nye genbrugsplads kommer borgerne igennem en modtagesluse, hvor Provas’ medarbejdere hjælper med at sortere rigtigt ud til genbrug og genanvendelse, siger Thies Mathiasen.

Større bidrag til lokalsamfundet

Direktør Esge Homilius fortæller, at de nye rammer også giver mulighed for, at Provas kan skrue op for uddannelse, læring og socioøkonomiske aktiviteter. Det har nemlig længe stået på forsyningsvirksomhedens ønskeliste at kunne bidrage mere til lokalsamfundet – både med viden om klima og miljø samt med konkrete aktiviteter, der kan skabe social værdi for kommunens mange forskellige borgere, siger Esge Homilius og tilføjer, at der også bliver etableret en genbrugsbutik på Knavvej.

Bestyrelsesformand Thies Mathiesen håber, at den nye genbrugsplads vil indfri borgernes forventninger og lover, at der både før, under og efter etableringen af pladsen bliver gode muligheder for at bidrage til udviklingen af pladsen. Provas vil derfor i dialog med humanitære organisationer, foreninger og erhvervslivet om, vi sammen kan skabe de bedste rammer for, at genbrugspladsen bliver en gevinst for lokalmiljøet.

Illustration

Oversigtsskitse af den kommende genbrugsplads på Knavvej.