{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

Ny affaldsordning

Læs mere
Luk

Vi vil hjælpe, hvor vi kan

Der er fortsat lange køer til genbrugspladserne i Haderslev Kommune, men erhvervsdrivende kan springe køen over. Provas gør, hvad de kan, for at hjælpe et presset lokalt erhvervsliv.
 

Det har været en hektisk påske på Haderslev Kommunes genbrugspladser. I Haderslev er der fortsat op til en times kø for at komme ind på pladsen, mens borgere i Vojens og Gram ”slipper” med en ventetid på omkring 20 minutter. 

Det store pres på genbrugspladserne er opstået efter, at genbrugspladserne blev lukket ned som led i regeringen og sundhedsmyndighedernes indsats mod spredning af Corona-smitte. Provas tillod dog erhvervsdrivende at bruge pladserne for at bidrage til at holde hjulene i gang. Nu sidder hjulene fast i de lange køer, og derfor tilbyder Provas, at man som erhvervsdrivende kan ringe til Kundeservice og få en særaftale om hurtigere ekspedition og aflevering af sit erhvervsaffald.

- Vi oplever, at genbrugspladserne lige nu er voldsomt populære. Det er rigtigt godt og vidner om stor lokal aktivitet, men det er også en kæp i hjulet på vores lokale erhvervsliv, og det skal vi afhjælpe. Derfor tilbyder vi virksomhederne at springe køen over, så de kan komme videre med deres arbejde. Vi forventer dog, at den megen kødannelse vil fortage sig i ugen efter påske, så også vores private kunder kan slippe for ventetid, siger direktør Esge Homilius fra Provas.

Flere erhvervsvenlige indsatser er søsat
Der er i øjeblikket stort fokus på, at det offentlige understøtter det lokale erhvervsliv, bl.a. med hurtige betalinger, fortsættelse af arbejder og fremskudte anlægsinvesteringer. Det gælder også i forsyningssektoren, og Provas har i den forbindelse allerede iværksat flere indsatser. Tidligere har man f.eks. som udgangspunkt afventet betaling til betalingsfristens udløb. Den praksis er nu ændret til hurtig betaling.

Derudover er Provas gået over til at bruge acontobetalinger i flere af sine anlægsprojekter. Her betaler man en andel af kontraktsummen ved etapeafslutninger i stedet for først at gøre det ved projektafslutningen. Andelen svarer til værdien af det udførte arbejde, herunder materialeindkøb. Hverken acontobetaling og hurtig betaling indebærer nævneværdige økonomiske risici for forbrugerne.

- Vi fortsætter alle planlagte og igangværende anlægsarbejder på trods af Corona-krisen – og køber så vidt muligt lokalt. I 2019 købte vi f.eks. julegaver på haderslevgaver.dk, og det kommer vi også til i år, for det er et godt koncept, der støtter det lokale erhvervsliv. Det er meget vigtigt for os, og sidder man med forslag til, hvordan vi yderligere kan hjælpe det lokale erhvervsliv, så vil jeg meget gerne høre dem. Vi vil gøre, hvad vi kan for at hjælpe i denne svære situation, slutter Esge Homilius, direktør i Provas.