{{result.Title}}

{{result.Breadcrumb}}

Vi fandt desværre ingen resultater for: "{{$ctrl.query}}"

Se alle resultater

  • Rent pap som stammer fra følgende emballage:
  • Rene æggebakker
  • Emballage fra tørre morgenmadsprodukter osv.
  • Øl- og sodavandspapkasser uden plastfolie
  • Papæsker og papkasser
  • Køkken- og toiletrullerør.
  • Karton

Genanvendelse:

Det er vigtigt at pappet er tørt, ellers ødelægges fibrene i pappet, før det bliver genanvendt. Pappet samles i store pap-baller som sælges til fabrikker som genanvender pappet. Her bliver pappet skåret i mindre stykker, for derefter at blive blødt op i kæmpe kar med vand og andre kemikalier. Når pappet er blevet til en form for grød sorteres klistermærker, clips, tape osv. væk. Den rene ensartede masse presses ud i lange baner som tørres og presses, når overskydende væske igen er fjerne fra pappet rulles den nye pap op på ruller, som kan sælges til fabrikker som fremstiller kasser. 

Pap kan genanvendes 5-6 gange, derfor blandes nye træfiber oftest i massen med genanvendt pap.

Råstoffer:

Hvis man skal lave helt nyt pap, fremstilles pappet af træ

Sorterings fejl:

Vådt pap: Skal i restaffald i hjemmet. Fibrene i våd pap er ødelagt og kan ikke genbruges.
Pizzabakker: SKAL i restaffald i hjemmet (Indeholder fedt og madrester, pappet kan derfor ikke genanvendes)
Juice, mælkekartoner og andre kartoner til drikkevarer skal også i restaffald i hjemmet, da de ikke er lavet af rent pap, men indvendigt er beklædt med en tynd plastfilm.