Genbrugspladser

Provas driver genbrugspladserne i Haderslev, Vojens og Gram. Her på siden kan du se, hvornår de enkelte pladser er åbne og hvor du kan finde dem.

Stemningsbillede genbrugsplads

OMKØRSEL VED KNAVVEJ ⛔️

Skal du på genbrugspladsen i Haderslev den kommende tid, så skal du være opmærksom på, at Knavvej bliver spærret fra Aabenraa Landevej. Du kan i stedet køre til Ressourcecenter Haderslev fra Vilstrupvej. Krydset på Aabenraa Landevej er åbent mod nord, syd og vest, så man kan køre mod Aabenraa og Marstrup.

Det er Haderslev Fjernvarme, der arbejder på højtryk for at rulle mere fjernvarme ud, og de vil de kommende måneder også arbejde i området hen over weekenderne.

Spar tid på pladsen

Du kan spare tid på pladsen ved at sortere hjemmefra. Få hjælp til at sortere ved at søge i vores sorteringsguide.

Link til vores Sorteringsvejledning

Det er også en god idé at komme udenfor spidsbelastningerne.

Normalt er der mest pres på genbrugspladserne i forbindelse med åbning kl. 10 og sen eftermiddag kl. 16 - 17.

Ordensregler

Ressourcecenter og genbrugspladser

I Haderslev driver vi et Ressourcecenter, hvor vi har mere fokus på direkte genanvendelse af de ressourcer der kommer ind på pladserne.

Da pladsen er forholdsvis ny, er den endnu ikke helt på plads med alle tiltag endnu. Dog har vi mulighed for at modtage flere fraktioner, samt prøve at opdele nogle fraktioner, så de kan genanvendes bedst muligt.

Vores genbrugspladser i Gram og Vojens vil på sigt blive lavet om til ressourcecentre, således vi også der får endnu mere fokus på den direkte genanvendelse, og endnu bedre gavn af de ressourcer der kommer på pladserne. På ressourcecentrene er det også muligt at prøve nye tiltag af i forhold til sortering af fraktioner.

På pladserne findes containere til de forskellige typer affald. Containerne har skilte, der viser hvilken slags affald, du må lægge i containeren. Madrasser i én container, jern i en anden, glas i en tredje og så videre. 

Vindue med klistermærke med teksten genbrug

Måske er du også interesseret i

Image added

Provas 24/7

Kom af med haveaffald og gamle byggematerialer 24 timer i døgnet i Haderslev og Vojens.

Provas 24/7
Image added

Sorteringsvejledning

Er du i tvivl om, hvordan vi skal sortere vores affald og genbrug i Haderslev Kommune, så prøv vores digitale sorteringsvejledning.

Sorteringsvejledning
Image added

Priser for affaldshåndtering

Her kan du læse om priserne for affaldshåndtering for både privatkunder og erhvervskunder.

Priser for affaldshåndtering
Image added

Erhvervsaffald på genbrugspladsen

Erhvervskunder er velkomne på vores genbrugspladser.

Erhvervsaffald på genbrugspladsen