Af kompost vokser en skov op

Ud af dit haveaffald er en lille bitte skov ved Erlev Skole netop ved at blive skabt.

16. november 2023

Kompost læsses af lastbil
Firmaet Torben Clausen lagde ruten forbi Erlev Skole for at læsse vores næringsrige kompost af. Foto: Provas.

Lommeskov, tiny forest eller blot mini-skov

Alle ved vi, at uanset træernes størrelse, så optager de masser af CO2 og er hjemsted for dyr, planter og svampe. 

Derfor har Grønne Nabofællesskaber Haderslev taget initiativ til at plante endnu en mini-skov, denne gang på et areal ved Erlev Skole.

Selv om skoven ikke er meget større end en tennisbane, består den af en tæt samling små hurtigvoksende træer og buske. Det giver en enorm effekt på CO2-regnskabet.

Kompost fordeles og stiklinger plantes
Elever, bedsteforældre og frivillige i færd med at plante stiklinger på det lerede og sumpede areal. Foto: Provas.

Hos Provas synes vi naturligvis, det er et spændende projekt. Derfor har vi også doneret 40 m3 kompost, som vi smed forbi skolen i et kæmpestort, dampende læs.

Derefter kom en masse elever, nogle bedsteforældre og en god håndfuld frivillige fra Grønne Nabofællesskaber og fordelte komposten, gravede huller og puttede de små stiklinger godt ned.

Komposten stammer i øvrigt fra det haveaffald, vi har modtaget på genbrugspladserne. Så på den måde har rigtig mange i Haderslev Kommune givet et lille bidrag.

Hos Grønne Nabofællesskaber elsker de komposten, fordi den indeholder en masse gode næringsstoffer. Men også fordi den nogle gange indeholder sjove frø som for eksempel blomster, bærbuske og tomatplanter.

Mini-skoven ved Erlev Skole bliver i den yderste række beplantet med bærbuske. Så kan eleverne bruge bærrene. Imellem beplantningen etableres der stier, så man kan gå på opdagelse.

Inspirationen til mini-skoven er hentet fra den japanske botaniker Akira Miyawaki, der selv har plantet over 1.000 sådanne skove i primært Japan og Malaysia.

Læs mere om Grønne Nabofællesskaber på omstilling.nu